Starten of zij-instromen in de jeugdzorg

Starten of zij-instromen in de jeugdzorg

Deel dit item:
  • Sta je aan het begin van je professionele carrière?
  • Wil je wel eens iets anders, om je talenten te ontdekken of beter tot hun recht te laten komen?
  • Is het gewoon de hoogste tijd voor een switch?

Als je passie bij de jeugdzorg ligt, ben je er ongetwijfeld allang achter dat de eisen in die sector streng zijn. Om te beginnen moet je een passende (hbo-)opleiding hebben gevolgd, dat is logisch. Maar vervolgens is het ook wel heel handig om, al in een vroeg stadium, het juiste uitstroomprofiel te hebben gekozen. Waarna je aan het eind van je studie ontdekt dat je kansen zonder relevante werkervaring alsnog vrij gering blijven. Gelukkig kun je via een overzichtelijk traject tóch vrijwel direct aan de slag en je carrière als jeugdzorgprofessional een vliegende start geven.

Praktijkprogramma

RadarPersoneel biedt jou als starter of zij-instromer een passend praktijkprogramma, waarmee je direct aan de slag kunt in de jeugdzorg. Wij hebben al jarenlange ervaring met dit programma en zetten het met veel succes in. Onder intensieve (werk)begeleiding en intervisie doorloop je alle stappen om je benodigde (her)registratie te halen in het verplichte beroepsregister van de jeugdzorg. Bovendien kun je bij ons terecht met al je vragen en andere problemen die je gaandeweg tegenkomt. Maar voor jou verreweg het mooiste van dit traject is natuurlijk dat je in de meeste gevallen al direct bij aanvang van het praktijkprogramma als jeugdzorgprofessional aan de slag mag, bijvoorbeeld als medewerker van ons satellietteam. Zodat je toch sneller en makkelijker dan gedacht je passie kunt volgen.

Satellietteam, een gespreid bedje

Je eerste schreden in de jeugdzorg kunnen best spannend zijn. Voor sommigen is een sprong in het diepe geen enkel probleem, voor anderen werkt de weg van de geleidelijkheid en begeleiding weer beter. In ons satellietteam is het voor ieder wat wils. In ieder geval is ondersteuning altijd dichtbij en introduceren we je stapje voor stapje in de enerverende wereld van de jeugdzorg. Met betrokken en ervaren collega’s aan je zijde.

Waarom is die SKJ-registratie nodig?

Werken in de jeugdzorg kan behoorlijk heftig zijn, waarbij je soms ingewikkelde situaties het hoofd moet bieden. Daarom is in de Jeugdwet vastgelegd dat professionals voor bepaalde werkzaamheden over een registratie in het jeugdregister moeten beschikken. Met name als er sprake is van crisis, een onveilige of levensbedreigende situatie en multi-problematiek. Met je registratie toon je aan dat je beschikt over alle benodigde kennis, ervaring en vaardigheden om je werk naar behoren te doen.

Wanneer kun je ons praktijkprogramma volgen

Wanneer kom je in aanmerking voor SKJ-registratie, en wanneer moet, kan en mag je het praktijkprogramma volgen? De SKJ zelf biedt hiervoor handige maar best uitgebreide stroomschema’s en procedurebeschrijvingen. Want er zijn wel randvoorwaarden.
In een notendop draait het om de volgende zaken:
– Je gevolgde Hbo-opleiding
– Je uitstroomprofiel
– Je werkervaring
– Hoe lang geleden heb je je studie afgerond
– Hoe lang en hoe lang geleden heb je relevante werkervaring opgedaan

Wij helpen je verder

Als je er aan de hand van de SKJ-website toch niet helemaal uitkomt of met wat vragen blijft zitten, zijn wij er gelukkig ook nog. Want als je meer wilt weten over jouw mogelijkheden om in de jeugdzorg aan de slag te gaan en de rol die het praktijkprogramma daarbij eventueel kan spelen, neem dan contact met ons op. We helpen en begeleiden je daarbij graag. Omdat we het belangrijk vinden dat alle gedreven en gemotiveerde mensen ook daadwerkelijk aan de slag kunnen in de jeugdzorg. We introduceren je graag in die wereld en willen ons samen met jou vol overgave inzetten om je ideale baan te vinden.

Interessant? Vragen? Neem contact op met Tosca (06 5496 7290) of Francisca (06 2704 7104), we helpen je verder.

Eerdere berichten

Herregistratiepiek

Lees verder

Starten of zij-instromen in de jeugdzorg

Lees verder

Nieuwe Beroepscode voor professionals in sociaal werk

Lees verder