Jeugdzorg: Satelliet-thuiswerkteams voor continuïteit

Jeugdzorg: Satelliet-thuiswerkteams voor continuïteit

Deel dit item:

De huidige Coronacrisis leert ons razendsnel schakelen om de veranderde omstandigheden het hoofd te bieden. Inmiddels is vrijwel iedereen er al aan gewend om zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Ook in de zorg, als dat kan. Want een ding is zeker, zorg gaat altijd door, juist in deze onzekere tijden. Logistiek kan dat natuurlijk voor problemen zorgen. Omdat de bestaande infrastructuur onvoldoende aansluit op de beperkende maatregelen. Of omdat er piekmomenten optreden door gezinnen die te lang te dicht bij elkaar op de lip zitten. De zorgwekkende berichten daarover sijpelen inmiddels ook al door in het nieuws. RadarPersoneel Zorg & Welzijn kan dan uitkomst bieden, met direct samen te stellen thuiswerkteams. Wij hebben het afgelopen jaar al verschillende satellietteams ingezet die vanuit een van onze eigen vestigingen opereerden.

Kleine stap van satelliet naar thuiswerk
In de huidige situatie kunnen we zulke satellietteams natuurlijk ook prima als thuiswerkteam inrichten en vervolgens met behulp van alle beschikbare communicatiemiddelen op afstand inzetten. Sterker nog, op die manier hebben we momenteel zelfs al drie teams operationeel. Zo’n team kan bestaan uit een mix van ervaren medewerkers en starters, al naar gelang de wensen van de opdrachtgever, en onder leiding staan van een projectmanager of senior uitvoerende. Bovendien krijgen onze mensen, individueel en als team, online en telefonisch alle benodigde inhoudelijke begeleiding, zo nodig met een werkbegeleider. Tegelijkertijd houdt de projectmanager een directe en korte lijn met de inlener, zodat ook bij de opdrachtgever steeds zicht is op de uitvoering.

Strakke werkafspraken
Wij stellen de medewerkers van onze teams duidelijke kaders en hebben strakke werkafspraken, waardoor zij probleemloos vanuit huis kunnen werken voor Veilig Thuis, jeugdbescherming en gemeenten. Het team is inzetbaar aan de virtuele voordeur (meldingen aannemen, triage, indicatiestelling, overdracht) en in het ambulante uitvoerende proces. Dat laatste betekent uitvoering V en V (voorwaarden en vervolg) en onderzoek, jeugdreclassering en beschermingsmaatregelen, en ondersteuning vanuit de wijkteams. Ook in deze tijden kunnen wij dat verzorgen conform de geldende protocollen en voorschriften.

Voorkom stagnatie of tekorten
Zorgen de Coronamaatregelen bij u voor problemen in de uitvoering, krijgt u te maken met of voorziet u piekmomenten? RadarPersoneel stelt snel en zakelijk een betrouwbaar satellietteam voor u samen om de stagnatie of tekorten af te wenden. Gewoon omdat wij er net als iedereen van doordrongen zijn dat voor sommige mensen zorg onmisbaar is.

Meer weten?
Hebt u vragen of wilt u meer weten? Neem contact op met Andrea Veerman via 06 2151 55 71 of via ons centrale nummer. Wij zijn graag bereid om in deze lastige tijden met u mee te denken.

Eerdere berichten

Gedeelde maatschappelijke missie bindt ons

Lees verder

Het geeft ons veel meer armslag

Lees verder

Herregistratiepiek

Lees verder