Het geeft ons veel meer armslag

Het geeft ons veel meer armslag

Deel dit item:

RadarPersoneel en Steiger B gaan fuseren. En die fusie komt echt niet zomaar uit de lucht vallen. Andrea Veerman vertelt over de oorsprong van de samenwerking en over de gezamenlijke toekomstplannen.

“Fairbinden, daar sloeg ik op aan”

Ik ken Hans Huijsmans, oprichter en algemeen directeur van Steiger B, al jaren via Wim Klei, directeur van RadarAdvies. Het klikte tussen Hans en mij, we hadden dezelfde ideeën over bedrijfsvoering en zaten vooral op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid en verantwoord ondernemen op één lijn. Maar ja, er speelde toen niets, er was geen enkele reden om verder te denken. Tot Hans mij ongeveer anderhalf jaar geleden weer belde, precies op het juiste moment. Steiger B wilde uitbreiden en doorgroeien door zich ook in andere domeinen te begeven en moest toen weer aan ons denken. En alles paste nog steeds perfect bij elkaar. De term fairbinden, daar sloeg ik direct op aan.

De eerste insteek van Steiger B was om RadarPersoneel in z’n geheel over te nemen. Gaandeweg werd echter duidelijk dat een blijvende verbinding met de RadarGroep, waar wij natuurlijk bij horen, veel meerwaarde bood. Een fusie was eigenlijk de ideale oplossing, en van het een kwam het ander.

Een nieuwe, frisse start

Het valt natuurlijk niet mee, om iets wat je in vijftien jaar met keihard werken hebt opgebouwd en succesvol hebt zien worden, achter je te laten. Wat betreft de naam dan, hè. Mijn keuze om die fusie door te zetten heeft eigenlijk een zakelijke en een persoonlijke reden. Volgens mij spreek ik wel voor het hele team van RadarPersoneel als ik zeg dat we ook wel toe waren aan een nieuw avontuur, met nieuwe impulsen, energie en mensen. En de, voor ons, nieuwe naam staat voor daar symbool voor. En voor mij heeft het verhaal RadarPersoneel nu een kop en een staart. Het is tijd om dat boek dicht te slaan.

Voor mij zal het best even wennen zijn, want ik ben gewend vrijwel alles in m’n eentje te belissen. Nu zijn we met z’n drieën: Hans en ik, en de commercieel directeur Sandra Vinke. Maar dat geeft me juist ook de kans zo nu en dan wat afstand te nemen. En ik zie het al voor me, een vakantie zonder m’n mailbox in de gaten te houden. Hoewel, dat zit ook een beetje in de aard van het beestje. Ik blijf als altijd zeer betrokken bij het bedrijf, onze doelgroepen en onze medewerkers. Waar ik ook ben.

Een belangrijk voordeel van de fusie is ook de risicospreiding die je ermee creëert. Gaat het in de ene sector minder, dan kun je focussen op de ander gaat kun je je nog focussen op de ander. Dat maakt ons tot een gezond, toekomstbestendig bedrijf met mooie groeiperspectieven. Zonder de grootste te willen worden, met de blijvende focus op kwaliteit.

Plannen voor de toekomst

De komende maanden zijn we heel druk om onze twee bedrijven in elkaar te vlechten. We moeten op een lijn komen wat betreft onze bedrijfsprocessen, gebruikte softwarepakketten, nou ja, sowieso de complete backoffice. Maar ook daarin gaan we vooral van elkaar leren en onze dienstverlening op een nog hoger plan brengen. En als we goed op weg zijn kunnen we onze plannen uitwerken om aan de slag te gaan binnen nog andere domeinen die bij onze visie passen.

Zo’n fusie is stressvol en intensief, maar gelukkig ook heel erg leuk. Loslaten, kill your darlings, bumpy road, noem het zoals je wilt. Maar ik heb er een heel goed gevoel bij, want we weten waar we het voor doen. De fusie biedt zekerheid op langere termijn, zodat we mogen doen wat we het liefste én het beste doen: verbinden. We willen van toegevoegde waarde zijn voor organisaties met een maatschappelijke opgave, voor onze kandidaten en medewerkers én voor de kwetsbare doelgroepen die dat nodig hebben.

Dit interview is ook in iets uitgebreidere versie verschenen op de website van Steiger B.

Eerdere berichten

Gedeelde maatschappelijke missie bindt ons

Lees verder

Het geeft ons veel meer armslag

Lees verder

Herregistratiepiek

Lees verder