Gedeelde maatschappelijke missie bindt ons

Gedeelde maatschappelijke missie bindt ons

Deel dit item:

Hoe ervaren de medewerkers de fusie van RadarPersoneel en Steiger B? Wat zijn voor hen de gevolgen, hoe zien zij de toekomst? GertJan Versteeg vertelt over zijn Steiger B beleving.

GertJan werkt al ruim twee jaar voor Steiger B, als Adviseur Woningcorporaties. Daarvóór werkte hij onder meer in de re-integratie en outplacement. Hij voelt zich vooral op z’n gemak bij organisaties waar de focus niet primair ligt op targets en zoveel mogelijk geld verdienen. Maar hij stopt graag al z’n passie en talent in het matchen van mensen met de juiste baan. Met die combinatie van eigenschappen paste hij precies in het plaatje van Steiger B. Een kennis en inmiddels collega bracht hem in contact met directeur Hans Huijsmans. En van het een kwam het ander.

Uitbreiding portefeuille Steiger B

“Hans betrok ons al in een vroeg stadium bij zijn ideeën voor de fusie. Geheime plannen, dat vindt hij maar niks. Hij vertelde dat hij gesprekken voerde met RadarPersoneel, met de uiteindelijke bedoeling om de portefeuille van Steiger B uit te breiden. Een mooie kans, natuurlijk. Zelf kende ik RadarPersoneel nog helemaal niet, maar ook zij bedienen een maatschappelijke sector. Onze maatschappelijke missie en betrokkenheid verbindt en versterkt ons. Ook al is het een bescheiden schaalvergroting, je krijgt toch meer mogelijkheden om je als organisatie nog verder te professionaliseren. We kunnen nu meer specialisten aantrekken. Bovendien, als je groter bent kun je als organisatie ook meer teruggeven aan de maatschappij.”

 

Ambassadeur en partner van Jinc

“Eigenlijk merk ik momenteel niet zo veel van de aankomende fusie. Natuurlijk hebben we allemaal wel kennisgemaakt met onze nieuwe collega’s. Maar ik werk toch voornamelijk met mijn eigen klanten, eigen agenda en eigen gesprekken. En eerlijk gezegd wil ik dat ook wel zo houden. Aan de andere kant biedt de fusie wel veel kansen. Het biedt onze interimmers meer mogelijkheden. Kandidaten die ervaring hebben in verschillende branches kunnen we bijvoorbeeld beter bedienen. En dan kom ik ook weer op dat teruggeven aan de maatschappij. Zo zijn we bijvoorbeeld ambassadeur en partner van Jinc, een organisatie die jongeren op weg helpt naar werk en met het bedrijfsleven verbindt. Wij kunnen op vrijwillige basis activiteiten uitvoeren voor Jinc, zoals sollicitatietraining of carrièrecoaching. Dankzij de fusie kunnen we nog meer doen op dit gebied.”

Het bad moet warm blijven

“Steiger B voelt voor mij aan als een warm bad. We kennen elkaar allemaal goed, waardoor je snel kunt schakelen en altijd weet wat er speelt binnen het bedrijf. Als we verder groeien loop je natuurlijk het risico dat je je minder verbonden gaat voelen, gewoon omdat je niet iedereen meer kent. Daar moeten we alert op blijven, zodat we ook na de fusie die typische Steiger B warmte en betrokkenheid met elkaar behouden.”

Dit interview is ook in iets uitgebreidere versie verschenen op de website van Steiger B.

Eerdere berichten

Gedeelde maatschappelijke missie bindt ons

Lees verder

Het geeft ons veel meer armslag

Lees verder

Herregistratiepiek

Lees verder