EVC traject

« Aanbod

Het EVC-traject – Eerder Verworven Competenties

Professionals die werken op hbo-niveau of hoger én werkzaamheden doen in het jeugddomein die volgens de norm verantwoorde werktoedeling om de inzet van een geregistreerd professional vragen, moeten zich laten registreren. Voldoen professionals niet aan deze eisen en beschikken zij bijvoorbeeld over een mbo-opleiding of een niet-afgeronde hbo- of wo-opleiding, dan moeten zij een EVC-traject doorlopen. Daarmee tonen zij aan dat zij beschikken over de competenties om taken uit te voeren waarvoor de inzet van een geregistreerde professional vereist is. Als professionals het EVC-traject met succes doorlopen, dan ontvangen zij een branche-certificaat waarmee zij zich kunnen inschrijven in het Kwaliteitsregister Jeugd.

Registratie in kwaliteitsregister jeugd

Veelbelovende kandidaten die kansrijk zijn voor registratie in het kwaliteitsregister jeugd kunnen dit traject via RadarPersoneel volgen. Omdat we een substantiële bijdrage willen leveren aan de sector en de doelgroep. Momenteel is het grootste probleem namelijk het tekort aan geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals. Terwijl we meer dan genoeg kandidaten zien die wel geschikt zijn om als jeugd- en gezinsprofessional aan de slag te gaan. Door hen een EVC-traject aan te bieden krijgen zij wel de kans. Voor dit traject werken wij samen met officieel erkende EVC-aanbieders.

Ervaringscertificaat

Het doel van het EVC-traject is het behalen van een Ervaringscertificaat waarin de aangetoonde competenties zijn beschreven. Het Ervaringscertificaat moet wel worden omgezet naar een vakbekwaamheidsbewijs.
De verworven competenties van de kandidaat worden gemeten ten opzichte van de standaard: Beroepsstandaard vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional (SKJ)

Recente nieuwsberichten

Oplossingen voor wachttijden door personeelstekort

Lees verder

En weer 15 kandidaten SKJ-proof...

Lees verder

RadarPersoneel sponsort Stichting Kanjerwens

Lees verder